tiistai 19. huhtikuuta 2011

19/4/2011: Toko-tunti 7 ja Agilityn alkeita 3

Voi mahoton - miten voikaan mennä perro-pojan koulutunnit laidasta laitaan: välillä otetaan takapakkia kunnolla ja välillä tulee edistysaskelia ihan hurjasti...

Keskiviikkona oltiin TOKOilemassa:
kotitehtävänä oli seuraamisen harjoittelua ilman namia ja täytyy myöntää, että viikko oli niin kiireinen, että meillä harjoiteltiin ainoastaan lenkeiltä tullessa kotipihan viimeiset kymmenmetriset. Alku meni aina ihan o.k., eli päästiin pitemmälle kuin ne pari askelta, mutta sitten riehaantuminen otti vallan ja loppumatka menikin ukon rauhoittelussa, jotta päästiin kaikki neljä tassua maassa kotiin saakka. Lemmyn hormoonit temppuilee siis melkoisesti : (

Tunnilla:
* Maassa ja istuen odottamiset + luoksepäästävyys: odottamiset menee kunhan ei vaadi, että kontakti pitäisi - eli edelleen häiriköin muita, kun yritän puhumalla saada Lemmyn ottamaan kontaktia - valitettavasti nytkin vierellä ollut labbis-tyttö oli paljon kiinnostavampi kuin emäntä. Luoksepäästävyys meni joten kuten, Lemmy ei haukkunut, mutta "open" piti kaartaa sivulta Lemmyn luokse, jotta koira ei olisi peruuttanut karkuun.
* Kapula: omaa kapulaa ei ollut mukana, joten onneksi saimme lainaan yhden koulutushallista. Meni tosi hyvin - Lemmy jaksoi pitää nyt kapulaa kauemmin suussaan kuin aiemmin ja irrottaa käskystä. Kapula oli jo niin IHANA, että sitä piti jahdata harjoitusten välilläkin.
* Hypyt: meillä meni nämäkin taas hyvin - taitaa olla, että tämä osa meillä meneekin parhaiten kaikista näistä opetelluista aisioista. Tietysti tässäkin me ollaan ihan alkutekijöissä, eli nameilla mennään ja minä olen lähes aina vastassa esteen toisella puolella...

Minulla tahtoo olla yhä se vika, että vien koiraa liian tehokkaasti harjoituksesta toiseen ja unohdan sen palauttelun ja vastaopitun LEIKKIMISEN. Nyt tajusin lopussa jo vähän hellittää ja istuksia koiran kanssa maassa, katsella itse toisten hyppysuorituksia ja välillä könästää lelulla koiran kanssa.

Viimeisillä lumilla huhtikuussa 2011

Agilityssa meillä oli jo kolmas tutustumistunti. Oli tosi ihanaa, että Lemmyä ei enää pelottanut mitkään hallissa kuuluneet kolahdukset, mutta muuten keskittyminen oli kyllä alkuun aika hakusassa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun nakkinaksu-potpuri upposi suuhun jo ensimmäisen 5 minuutin jälkeen, joten voiton puolella ollaan. Tunti aloitettiin istuttamalla koira sivulle ja ottamalla taas tuttuun tapaan pari askelta sivulle/eteen/taakse ja kutsumalla koira luokse. Isäntä oli meillä taas katsomossa ja Lemmyn ja minun sivulle tulo&istuminen olivatkin sitä, että Lemmy istui edessäni ja vaklaili puolelta toiselle isäntäänsä hallin toiseen päähän - eli noihin askelten ottamisiin en ehtinyt lainkaan mukaan. Seuraavaksi harjoittelimme enemmän koiran kanssa liikkumista: namia käteen ja koira pyritään pitämään samalla linjalla oman olkapään kanssa ja juostaan ympyrää, koiran juostessa vuoroin ulko- tai sisäpuolella kaarta - voi juku, tämä me osattiin!!! Paikalla oli muitakin katsojia kuin isäntä ja valitettavasti he parveilivat meidän "ympyrässä", joten Lemmy jäi minusta jälkeen joinakin kertoina kun liian lähelle tulleet vieraat ihmiset täytyi haukkua ja väistää.

Uutena asiana tuli tunneli: Lemmyä pelotti niin, ettemme saaneet tehtyä tätä yhtään kertaa - saimme jopa oman tunnelin hetkiseksi käyttöömme: minä olin tunnelin toisessa päässä köntylläni kädet täynnä nakkia ja lelu houkuttimena tunnelissa ja isäntä piti Lemmyä tunnelin suulla, mutta Lemmy panikoi täysin ja meidän piti unohtaa tämä harjoitus.
Toisena harjoituksena oli taas jo meille tutut hypyt: tässä teimme aimo harppauksen - viimeisissä hypyissä kouluttaja päästi jo Lemmyn hyppäämään hihna perässään kun minä houkuttelin poikaa esteen toisella puolella. Tässä olikin eroa sitten TOKO-hyppyihin: koiran hypättyä esteen yli jatkoimmekin matkaa juosten kaartaen vasemmalle takaisin esteen toiselle puolelle. Meillä meni hyvin ja minä olin onnesta soikeana♥ Lemmylläkin tuntui olevan hauskaa - kerrankin tehdään jotain missä ei ole mitään pelottavaa : )

Lopun tunnin harjoittelimmekin itsenäisesti: hyppyjä edeten niin, että istutin ja odotutin Lemmyn esteen toisella puolella, kiersin itse aidan toiselle puolelle, kutsuin koiran luokseni ja jatkoimme juosten matkaa Lemmy vasemmalla puolellani - tässä vaiheessa uskalsimme jo kokeilla tätä ilman hihnaa. Jatkoimme myös puomi-harjoituksia puomin ollessa edelleen maata vasten: alkuun Lemmyä pelotti, mutta sitten taas kuin taikaiskusta nakit peittosivat pelon ja koira kipitti vieralläni puomin päällä kuin olisi aina sitä tehnyt.

Olen niin onnellinen - meitä ei haittaa, vaikka emme ikuna oppisi näitä agilityn alkeita, mutta tuo, että jo kolmannella kerralla Lemmy alkaa tottua uuteen ympäristöön KAUHEIDEN kolinoiden ja ISOJEN uroksien haukkujen keskelle on minusta tosi hienoa. HYVÄ LEMMY!!!

Unijukka tuloillaan...

Ei kommentteja: