lauantai 23. huhtikuuta 2011

23/4/2011: Toko-tunti 8 ja piiiiiitkäääää viiiikonloppua....

Melkein tämä kevät vei jo mukanaan ja oli unohtua, että keskiviikkona meillä oli jo 8. toko-koulutunti. Vähän ohjaaja jo lupaili, että seuraavan kerran voitaisiin harkita ulkona kentällä tokoilua. Varpaat jo heiluu innosta - emännällä.  Täytyy ottaa harkintaan, että pitäisikö käydä jo ennakkon katsomassa kuratilanne koulutuskentällä, jotta osaisi pukeutua oikein ensi kertaa varten.

Mutta näitä meillä oli:

1. luoksepäästävyys: Lemmyä jännäsi taas kovasti, joten kouluttaja joutui hetken odottelemaan koiran rauhoittumista ja istumista viereeni. Ujosti mentiin, mutta kuitenkin haukkumatta ja peruuttelematta!
2. odottaminen häirittynä - Koulutustila on kahdessa kerroksessa - kouluttaja kulki kolistellen portaita välillä yksin ja välillä jopa oman koiransa kanssa, eli tosi ihanasti tuli häiriköintiääniä - Lemmylle vähän liikaakin. Kyllä me odoteltiin, mutta karvakorvan valmiustaso oli 10+
3. sivulle tulo - tsekattiin missä vaiheessa kukin on. Minä olin varautunut jo ohjaaman kädellä ja namilla, mutta isännän viikolla tekemät treenit näkyivät ja Lemmy tuli sivulle nätisti ilman ohjausta. Kouluttaja moitti minua sivusuuntaisesta heijaamisesta, eli en täysin luottanut koiran suoritukseen ja heijaaminen minun pitäisi saada karsittua nyt itseltani pois, koska Lemmy tulee täydellisesti. TsoTso Emäntää!!!
4. seisominen (sillä aikaa kun muut tekivät seuraamista) - tämä jäi meiltä välistä. Kouluttajan oma koira leikki hallin toisessa kerroksessa ja Lemmy oli sitä mieltä, että kaveria pitää haukkua ja vahdata. Oli tosi kinkkistä kun ääntä kuului, mutta kaveria ei näkynyt. Koiran valmiustaso kohosi yli kymmenen ja sitten vähän jo pelottikin, että mitä kummaa se kaveri oikein hommaa ja onko siellä sittekin niitä uffomiehiä, joita pitää pelätä. Kouluttaja joutui viemään oman koiransa autoon odottamaan. mutta Lemmy tokenikin sitten saman tien: kaveri saateltiin raikuvin haukuin pois tilasta.
5. seuraaminen käskyttämällä, eli kouluttajan antamien ohjeiden mukaan - onneksi kouluttaja kertoi jo etukäteen mihin suuntaa taapertaa, vaikka antoikin ohjeet vielä harjoitusta tehtäessä samaan tapaan kuin kisoissa. Tämä oli KIVAA!!! Meillä meni ihan kohtalaisesti - emäntä taas vain hidasteli, varsinkin kun piti stopata kokonaan. Tätä harjoittelimmekin sitten muutaman kerran erikseen kouluttajan ohjeiden mukaan ja kyllähän se hidas emäntä tämänkin oppi kun vähän painostettiin... Lemmyn taidot ovat siis paljon edellä emäntää - jossakin vaiheessa varmaan emännän pitäisikin saada omia yksityistunteja ainakin omaan hitauteensa. Paljonkohan se tuo isäntä ottaisi parista armeijatyyliin vedetystä kertaustunnista?!

Läksyjä tulikin siis emännälle: pysähtymisen harjoittelemista ja sivuniiaukset pois.

The Salvador Dali vai alias Lemmy Lepman


Tämän päiväisen kaupunki-kierroksen jälkeen kävimme taas pitkästä aikaa koirapuistossa. Oli tosi hiljaista, eli olimme itseksemme puolisen tuntia, mutta onneksi pari kaveria ilmaantui piakkoin leikkimään. Kummatkin urokset pitivät Lemmylle jöitä, joten poika kävi istuksimassa minun jaloissani toveja. Loppuajasta paikalle tuli onneksi yksi nopsajalkainen Perun karvatonkoira-neiti ja se sai Lemmynkin innostumaan - kilpajuoksussa Lemmy tapansa mukaan jäi auttamattomasti jälkeen, mutta sai hyvää liikuntaa roppakaupalla vaikka neiti ei espanjalaischarmista ollut moksiskaan.


Ihanaa, nyt nautiskellaan pitkästä viikonlopusta ja aletaan vähitellen tekemään puutarhassakin hommia pohjustaen uutta kesää!

Viikko sitten tilaamani siemenetkin tulivat. Odotelen vielä pari viikkoa ennen kylvöksiä, jotta eivät joudu suotta kasvamaan honteloiksi täällä sisätiloissa - pidän peukkuja, että kesä alkaisi jo toukokuun puolessa välissä ja saisin kaikki kylvökseni sitten lopullisesti jo ulos.

Näillä minä lähden liikenteeseen...

Ei kommentteja: