sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

3/4/2011: Toko-tunti 5

Ei, ei, ei - puutarha-asiat eivät ole vieneet täysin mukanaan: keskiviikkona oli meidän 4. tunti alkeiskurssilla ja näin meni:

Odottamista häiriöillä: eli oltiin kahdessa rivissä koirat peffat seinää vasten ja kouluttaja häiriköi omistajien takana. Voi, voi, meidän vilperiä kiinnosti kaikki muu kuin rauhassa makoilu : ) Kurkki minun ohitseni häiriköivää kouluttajaa ja muita koiria - jouduin palauttamaan 6 - 7 kertaa, eli oli enemmän palauttamista kuin odotusta. Tämä saadaan pulkkaan pelkästään harjoittelemalla, joten laiskan läksyjä on...
Luoksepäästävyys ja extrana harjoittelija, joka tuli noin metrin päähän koskematta koiraan: tosi kauniisti Lemmy antoi kouluttajan katsoa hampaita, mutta "uhkaava" harjoittelija oli ihan liikaa - Lemmy haukkui henkensä edestä ja piiloutui parhaansa mukaan jalkojeni taakse. Minä yritin olla topakkana ja vaatia istumista, mutta koira oli niin paniikissa, ettei edes kuullut mitä sanoin. Voi Lemmy! Tämä oli ensimmäinen tälläinen harjoitus meille, joten en osannut lainkaan varautua näin voimakkaaseen reaktioon. Tähänkin taitaa purra vain se harjoitus. En ole koskaan päästänyt vieraita ihmisiä koskemaan tai edes lähestymään Lemmyä, mutta nyt varmaan täytyy tarttua oljenkorsiin ja alkaa pyytää puolituttuja käymään Lemmyn luona "hallitusti". Isännälle jo puhuinkin, että viimeinen keino sitten on mennä työpaikkani pihaan seisoskelemaan ja pyytää kaikkia kotiin lähteviä käymään Lemmyn luona - tämä on sitten niitä viimeisiä keinoja, mutta katsotaan... Jos aloittaisi vähä vähältä nämä "siedätyshoidot".
Hyppyjä omaan tahtiin ilman ohjaajan avustusta: tehtiin kolme hyppyä ja esteen korkeus oli nyt JO 3 lautaa, ennen olemme tehneet vain yhdellä. Tosi hyvin meni. Lemmy ei tahtonut malttaa odottaa hyppy-käskyä, mutta se nyt on pieni ongelma tässä vaiheessa.
Seuraamista + vasemmalle käännöksiä: emäntä töpeksi taas - käännökset liian nopealla vauhdilla, käännökseen otettiin yksi lisäaskel mukaan ja alkoi mennä paremmin. Isäntä kommentoi katsomosta, että hidastelin jo taas melkein liikaakin: Lemmyn pehva melkein taas ehti koskettaa maata käännöksessä.
Maahanmeno: tämä meille menee hyvin. Oltiin viimeisenä eli 5. koirakkona, jonka kouluttaja tarkisti. Lemmy oli jo tosi poikki kun kouluttaja ehti meidän luokse. Nyt saatiin lupa jo edetä seuraavaan vaiheeseen, eli kun Lemmy on maassa ja mutustelee palkkioraksuaan, minä voin tepastella paikallani ennen matkan jatkumista.

Paljon on parannettavaa ja tehtävää, mutta sen takiahan me ollaankin tuolla kurssilla mukana!

Ilalla meillä on taas PUMIt ry:n kuukausittainen tapaaminen paikallisen koirakoulun tiloissa ja luultavimmin harjoittelemme näitä perusTOKO-liikkeitä - Ihanaa!!! Lemmyllekin on varattu jo kasa makkaranpaloja ja emännälle taskullinen huumorintajua illaksi: ihanat Pumi-tytöt tulevat satavarmasti sekoittamaan pojan pään ♥♥♥ Eli hyvää harjoitusta luvassa.
 

Emännän ohi kuikuilua tarvitaan ihan arkielämässäkin, ei pelkästään odottamisen harjoittelemisessa.

Ei kommentteja: